لیتوانی از اعزام نیروهای ناتو به اوکراین حمایت می کند

به گزارش بهمن، علیرغم تاکید ناتو در خصوص این که از درگیری مستقیم در جنگ اکراین خودداری می کند، وزیر خارجه لیتوانی می گوید از اعزام نیروهای این ائتلاف به کی یف حمایت می کند.

به گزارش بهمن به نقل از اسپوتنیک، در ادامه حمایت های دانشجویان دانشگاه های جهان از فلسطین، دانشجویان دانشگاه «ژنو» سوئیس ضمن پشتیبانی از مردم غزه جنایت های رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.
به گزارش بهمن به نقل از راشاتودی، «گابریلیوس لاندسبرگیس» وزیر خارجه لیتوانی در گفتگو با روزنامه گاردین اعلام نمود که این کشور از استقرار کارشناسان و مربیان نظامی با پوشش دفاع هوایی در اکراین حمایت می کند.
وی دراین باره اظهار داشت: ناتو می تواند ائتلافی از مربیان نظامی ایجاد نماید تا به اکراین اعزام شوند. اگر چنین اقدامی صورت گیرد، کشورهای شرکت کننده باید به پرسنل نظامی خود پوشش اضافی دفاع هوایی عرضه کنند.
هفته پیش روزنامه ایتالیایی «کوریره دِلا سِرا» اعلام نمود که سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) احتمالا در نشست آتی خود در واشنگتن موافقت خواهند کرد که درگیری مستقیم در جنگ اکراین را کنار بگذارند.
به نوشته این روزنامه آن گونه که در پیش نویس این نشست آمده، سران ناتو در نشست آتی خود در ماه جولای احتمالا به چارچوب و فرمول «نه به اعزام نیروی نظامی» به اکراین دست خواهند یافت. نشست سران ناتو ۹ تا ۱۱ جولای در واشنگتن برگزار می شود.
آن گونه که در این گزارش آمده یکی از بندهای اساسی که در سند پیش نویس این نشست آمده اینست که ناتو «هیچ سریازی را به جنگ اعزام نخواهد کرد.»
این روزنامه همینطور اضافه کرد: رهبران کشورها همینطور درحال برنامه ریزی در این جلسه هستند تا ریاست گروه تماس در ارتباط با دفاع از اکراین را از وزیر دفاع آمریکا به مقر ناتو در بروکسل منتقل کنند.
هفته پیش هم «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو اعلام نمود که این ائتلاف نظامی هیچ برنامه ای برای اعزام نیروهای نظامی به اکراین ندارد، اما بعضی از اعضای ناتو مشاوران نظامی را به کی یف اعزام کردند.
وی با انتشار اطلاعیه ای گف: هیچ برنامه ای برای حضور ناتو برای ایفای نقش جنگی وجود ندارد، اما البته بعضی از متحدان ناتو مردان و زنانی را در سفارتخانه های خود دارند که یونیفورم پوشیده اند تا مشاوره و غیره عرضه کنند.
دبیرکل ناتو در ادامه اضافه کرد: فکر می کنم بین افرادی که لباس نظامی پوشیده اند و آنجا (اوکراین) حضور دارند و نیروهای رزمی تفاوت وجود دارد، این نوع حضور برنامه ریزی نشده است.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در ماه فوریه اظهار داشت که رهبران و سران غربی درحال گفتگو در مورد امکان اعزام نیرو به اکراین هستند و او اذعان داشت که هنوز اجماع حاصل نشده است، اما به نقل از ایشان، «هیچ چیزی را نمی توان رد کرد.
دبیرکل ناتو هفته پیش هم اعلام نمود که شاید اکراین مجبور شود برای پایان دادن به جنگ، در نهایت با روسیه به شکلی توافق برسد. وی دراین باره اظهار داشت: حتی اگر باور و امیدواری ما این باشد که جنگ در آینده نزدیک تمام شود، باز هم غرب باید در بلندمدت از اکراین حمایت کند. کشورهای غربی باید در توانمندی های دفاعی کی یف سرمایه گذاری کنند تا این کشور در صورت جنگ های آتی، مقاوم تر شود.
استولتنبرگ در عین حال، به این نکته اشاره نمود که زمان و شروط صلح با مسکو، به اکراین بستگی دارد. وی اذعان کرد: در نهایت، اکراین باید در رابطه با نوع توافق و مصالحه با روسیه تصمیم گیری کند. نقش غرب اینست که به کی یف برای قرار گرفتن در موقعیت مذاکره و رسیدن به نتیجه مطلوب، کمک نماید.
با این حال، وی ادعا نمود که «کی یف را به سمت هیچ امتیاز و باج دهی سوق نمی دهد» و در ادامه هم ادعا نمود که صلح واقعی تنها از راه پیروزی اکراین قابل دستیابی است.
وی همینطور ضمن اشاره به نزدیکی روسیه، چین و ایران، اظهار داشت که غرب با «ائتلاف اقتدارگرایان» روبرو شده است. دبیرکل ناتو مدعی شد: چین اقتصاد جنگی روسیه را با ارسال قطعات اصلی صنایع دفاعی به این کشور تقویت می کند و در عوض مسکو آینده خویش را در رهن پکن گذاشته است! روسیه همینطور در ازای مهمات و تجهیزات نظامی، برای ایران و کره شمالی فناوری فراهم می کند!
وی از اعضای ناتو و سایر کشورها صرف نظر از موقعیت جغرافیایی همچون ژاپن و کره جنوبی خواست تا برابر «این ائتلاف توانمند قدرت های اقتدارگرا بایستند.»
استولتنبرگ، پیشتر با درخواست از کشورهای غربی برای حمایت بلندمدت از کی یف، گفته بود که اعضای ناتو باید «وابستگی به کمک های داوطلبانه را کاهش داده و بیشتر و بیشتر بر تعهدات شان بعنوان عضو ناتو تکیه کنند.» برپایه گزارش ها، استولتنبرگ پیشنهاد بسته کمک نظامی پنج ساله به ارزش ۱۰۷ میلیارد دلار برای اکراین را مطرح کرده است.

منبع: