بهمن: جدایی طلبان مورد حمایت ارمنستان در قره باغ صدها سلاح را تسلیم نیروهای جمهوری آذربایجان کرده اند.
به گزارش بهمن به نقل از تاس، روسیه اعلام نمود که جدایی طلبان مورد حمایت ارمنستان در منطقه قره باغ از زمانی که توافق کردند سلاح هایشان را زمین بگذارند، شش خودرو زرهی و بیش از ۸۰۰ سلاح را تسلیم نیروهای جمهوری آذربایجان کرده اند.
نیروهای حافظ صلح روسی در این ارتباط گفتند: «تا ۲۲ سپتامبر، شش خودرو زرهی، بیش از ۸۰۰ سلاح کوچک و ضدتانک، و حدود پنج هزار گلوله مهمات تسلیم شده است.»
پیش از این، «آرارات میرزویان» وزیر خارجه ارمنستان در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره ی قره باغ اعلام نموده بود که تا حالا ۲۰۰ غیرنظامی در عملیات اخیر جمهوری آذربایجان در قره باغ کشته و ۴۰۰ نفر دیگر زخمی شدند.
به گفته وزیر خارجه ارمنستان، عملیات نظامی باکو در قره باغ همین طور منجر به آواره شدن بیش از ۱۰ هزار نفر شده است.
دور تازه تنش های نظامی در قره باغ از روز سه شنبه شروع شد. حملات جمهوری آذربایجان به منطقه قره باغ بعد از آن روی داد که باکو بامداد روز سه شنبه ادعا نمود، انفجار یک مین ضدزره جاسازی شده توسط نیروهای ارمنی، موجب انهدام یک کامیون متعلق به جمهوری آذربایجان و کشته شدن چند نیروی امنیتی این کشور شد. در این درگیری های نظامی، تا حالا ده ها نفر کشته و بیش از صدها نفر دیگر نیز همچون ۱۲ کودک زخمی شدند.
بر اساس این گزارش، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان روز چهارشنبه اعلام کرد، درباب تعلیق عملیات نظامی در قره باغ توافق حاصل شده است و حملات از ساعت یک عصر روز گذشته به وقت محلی متوقف گردید.
«ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه نیز روز گذشته در اظهاراتی رسانه ای درباره ی درگیری های اخیر میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان اعلام نمود: نیروهای حافظ صلح روسیه در منطقه قره باغ در همکاری فعال با همه طرف های درگیر، هر اقدامی را برای صیانت از غیرنظامیان انجام می دهند. روسیه با همه طرف های درگیر در منطقه قره باغ در تماس نزدیک است و امیدوار است به زودی چاره ای مسالمت آمیز برای این مشکل پیدا شود.
همچنین حکمت حاجی اف مشاور الهام علی اف به موضع گیری درباره ی قره باغ پرداخت و اظهار داشت: ما گروههای نظامی در قره باغ که سلاح خودرا بر زمین بگذارند را مورد عفو قرار می دهیم.
مشاور رییس جمهور جمهوری آذربایجان اضافه کرد: ما اقداماتی مقابل افراد مسلحی که در قره باغ مقابل ما اقدام می کنند، به عمل خواهیم آورد.
وی بیان کرد: ما خواهان ادغام ارامنه قره باغ در جمهوری آذربایجان هستیم.
از سوی دیگر «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان اظهار داشت: امید به بروز تحولات مثبت در قره باغ وجود دارد اما اوضاع همچنان بحرانی است. خروج ارامنه از قره باغ برنامه اساسی ایروان نیست.
وی اضافه کرد: هم اکنون تهدید مستقیمی متوجه جان ارامنه قره باغ نیست. خروج ارامنه قره باغ به ارمنستان زمانی رخ خواهد داد که آنها دیگر امکان اقامت در آنجا نداشته باشند.
همزمان اسپوتنیک از فضای سنگین امنیتی در ایروان همزمان با نشست کابینه ارمنستان آگاهی داد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم بدنبال توافق جمهوری آذربایجان و نمایندگان ارامنه ساکن قره باغ گفت: جمهوری اسلامی ایران از توافق دولت آذربایجان و نمایندگان ارامنه ساکن قره باغ برای توقف درگیری ها در این منطقه ابراز خرسندی کرده و انتظار دارد بر گفتگو و سازوکارهای مسالمت آمیز برای حل و فصل مسائل در قالب تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان تمرکز شود.
منبع: بهمن