ابوترابی فرد: باید مردم بدانند کشور چگونه اداره می شود
به گزارش بهمن، خطیب نماز جمعه تهران تاکیدکرد: عدم شفافیت در بودجه آغاز ناکارآمدی ها و نا ترازی ها است، یکی از علل کسری بودجه این عدم شفافیت است.
به گزارش بهمن به نقل از ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن ابوترابی فرد در خطبه های امروز نماز جمعه تهران با تبریک فرارسیدن ۱۹ بهمن ماه سالروز پیوند ناگسستنی ارتش با پیشگامی و پیشتازی همافران عزت آفرین نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی اظهار داشت: نیروی هوایی امروز درخلق امنیت، افزایش اقتدار جمهوری اسلامی ایران و پاسداری از آسمان ایران نقش تعیین کننده و بی بدیلی دارد. خداوند بر اقتدار و عزت این عزیزان، درجه داران، همافران، خلبانان، شهدای پر آوازه و افتخار، خلبانانی که قلب صفوف دشمن را فتح کردند تا اعماق خاک عراق پیش رفتند و مزدوران صدام را به خاک و خون کشیدند و برای ملت عزیز ایران و عراق عزت خلق کردند بیافزاید.
وی افزود: برای همه این عزیزان، فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و همکارانشان آرزوی موفقیت داریم.
خطیب نماز جمعه امروز تهران در ادامه ضمن اشاره به تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۲ به مجلس و بیانات مهم رهبر فرزانه انقلاب در دیدار کار آفرینان در عرصه اقتصاد ملی و به روزهای پر افتخار پیروزی انقلاب اسلامی اشاره و تصریح کرد:
رهبری در بیانات اخیر خود تصریح کردند؛ انضباط مالی، اصلاح نظام بودجه ریزی و تعهدات منابع ملی بدون اطمینان یکی از مشکل ترین مسائل برای کشور است که باید متوقف شود. همینطور تاکید نمودند در مجلس شورای اسلامی نباید تعهدات جدید بدون منابع مطمئن به دولت تحمیل شود.
ابوترابی فرد خاطرنشان کرد: اصلاح ساختار نظام بودجه از نظر منابع و مصارف در قالب قواعد و اصول بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد شفاف و برنامه محور نقش تعیین کننده در نظم مدیریتی، اداری و اقتصادی کشور دارد. اگر با تحول در نظام بودجه ریزی رو به رو شدیم، بدانید شاهد تحول در حوزه های مختلف مدیریتی و اقتصادی خواهیم بود.
وی افزود: متاسفانه هر چه می گذرد فاصله ما با قواعد صحیح حکمرانی صحیح مالی در قسمت بودجه عمومی بیشتر می شود. اصلاحات لازم شکل نمی گیرد و فاصله ما با نقطه مطلوب بیشتر می شود، بنابراین از نمایندگان در خواست داریم در پاسخ به دغدغه ها، رهنمودها و سیاست های کلی ابلاغی رهبری اولا بدون افزایش هزینه های جاری با کنترل حداکثری هزینه ها و مخارج اداره کشور و ارتقاء کارایی دولت زمینه افزایش منابع ریالی و ارزی و رشد منابع صندوق توسعه ملی را با هدف تقویت سرمایه گذاری در پروژه های راهبردی فراهم آورند.
خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: این یک مسؤلیت مهم می باشد، برادران و خواهران در مجلس امروز به نقطه ای رسیدیم که رهبری می فرمایند انجام این مسئله ضروریست خواهشمندیم این رهنمود را با تمام وجود بعنوان دستور العمل قطعی در بودجه ۱۴۰۲ مورد توجه قرار دهید.
وی تصریح کرد: همینطور در جهت تحقق سیاست های ملی ابلاغی برنامه هفتم توسعه از تمام ظرفیت علمی و کارشناسی مرکز پژوهش های مجلس و کمیسیون های تخصصی برای عبور از بودجه ریزی دستگاه محور و به سمت بودجه ریزی مبتنی بر برنامه استفاده کنید، امیدوارم روزی فرا رسد مردم وصاحب نظران بدانند هر ریال بودجه که سرمایه نظام است برای کدام هدف هزینه می شود و چه تاثیری بر کارایی ناظم و رشد اقتصاد دارد. آن روز، روز جشن ملی و حرکت به سمت نظام مالی و اداری در تراز اسلامی است که با آن هنوز فاصله داریم.
ابوترابی فرد افزود: همچینن با الهام از بیانات رهبری به منظور شفافیت و جامعیت بودجه و پیش گیری از عدم هم ترازی در بانکها و مصارف هدفمند سازی یارانه ها و طرح های محرومیت زدایی و پیشران، یارانه های پرداختی بابت خرید تضمینی گندم و تعهدات سالانه دولت به تأمین اجتماعی را مشخص کنید باید مردم بدانند کشور چگونه اداره می شود.
وی ادامه داد: عدم شفافیت در بودجه آغاز ناکارآمدی ها و نا ترازی ها است، یکی از علل کسری بودجه این عدم شفافیت است. بودجه از مهم ترین مسائل کشور است مستلزم همکاری دولت و مجلس است. مسیر ثبات در اقتصاد کلان را هموار می سازد و باعث فراهم آمدن زمینه مهار تورم می گردد. امیدوارم دولت و نمایندگان با بالاترین سطح همکاری در راه تحقق این هدف گام بردارند. زمینه رشد اقتصادی پرشتاب و پایدار که دغدغه اساسی رهبری است، فراهم گردد.
ایشان در ادامه اظهارکرد: از نگاه قرآن قدرت اقتصادی، بنیه مالی از عوامل کلیدی قوام و پایداری حیات فردی، خانوادگی و اجتماعی است. منابع مالی، قدرت افتصادی رکن رکین و ستون فقرات فرد و جامعه است. اینست که در طول یک دهه گذشته رهبری بر رشد اقتصادی، بزرگ شدن حجم اقتصاد ملی و کاهش شکاف طبقاتی آن هم با نگاه درست به خلق اقتصاد مبتنی بر تولید و ارزش افزوده بالا پای فشرده اند و بر اقتصاد دانش بنیان تاکید نمودند.
وی افزود: رهبری در نشست اخیر با فعالان اقتصادی آینده کشور را نیازمند رشد سریع و مستمر اقتصادی دانسته اند و ضمن اشاره به پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت در برنامه هفتم توسعه تاکید نمودند. حل مشکلات معیشتی، رشد اقتصادی را کاملا ضروری کرده است، ایشان جبران عقب ماندگی کشور در سالهای گذشته را مرهون تلاش پی گیر و رشد مستمر اقتصادی حداقل در طول یک دهه دانسته اند.
ادامه دارد
منبع: bahman24.ir