آمریكا: اتکای بیشتر روسیه به ایران باید برای جهان عمیقا نگران کننده باشد

به گزارش بهمن، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری ادعاهای اخیر واشنگتن را در رابطه با روابط ایران و روسیه تکرار کرد.
به گزارش بهمن به نقل از ایسنا، ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری که مشروح آن در وبگاه وزارت امور خارجه این کشور انتشار یافته، بار دیگر ادعای فروش پهپادها از جانب ایران به روسیه جهت استفاده در جنگ اوکراین را تکرار کرده و اظهار داشت: تأمین این نوع بویژه از پهپادها برای روسیه از جانب تیران، نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است. به این علت که این قطعنامه هنوز اجرایی می شود. جنبه های گوناگونی از آن دیگر اجرایی نمی گردد اما بخشی از آن به نام پیوست B هنوز منقضی نشده است. پاراگرف ۴ پیوست B به وضوح می گوید که محدودیت اعمال شده در آن هنوز پابرجا می باشد. در پیوست B، انتقال تمامی اقلام، مواد، تجهیزات، کالاها پ فناوری از ایران ممنوع می باشد مگر به صورت موردی توسط شورای امنیت سازمان ملل تایید گردد.
پاتل در ادامه مدعی شد: علاوه بر این، هر دو نوع پهپادهایی که قبلا گفتیم ایران به روسیه می. دهد، منطبق با معیارهای دسته دوم است چون قدرت حمل بار آن ۳۰۰ کیلو و بیشتر از آن است. سازنده یکی از انواع این پهپادها که هواپیمایی قدس است، مشمول مسدود شدن دارایی ها ذیل پاراگرف ۶ پیوست B قطعنامه ۲۲۳۱ است. تمامی کشورها ملزم به بلوکه کردن پول ها و اموال این نهادهای تحت تحریمند.
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه در رابطه با روابط ایران و روسیه مدعی شد: اتکای بیشتر روسیه به کشوری مانند ایران که با فعالیتهای ثبات زدایش در منطقه و در سرتاسر جهان شناخته می شود، باید عمیقا برای جهان نگران کننده باشد. هر کسی که با ایران تجارتی انجام دهد که به شکلی به سامانه های پهپادی یا تولیدات موشکی ارتباط داشته باشد، باید بسیار مراقب باشند دقت کنند.
تکرار ادعاهای ودانت پاتل در اینباره در حالی مطرح می شود که ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به برخی ادعاهای مطرح شده در رابطه با ارسال تسلیحات همچون پهپادهای نظامی از جانب جمهوری اسلامی ایران برای استفاده در جنگ اوکراین، این ادعاها را فاقد صحت و بر پایه اطلاعات غلط و مفروضات مغرضانه دانست که از جانب بخشی از فضاسازی سیاسی و هدفمند دستگاههای رسانه ای بعضی از کشورها ضد جمهوری اسلامی ایران مطرح می شود.
ایران آمادگی گفتگو و مذاکره با اوکراین جهت رفع این اتهامات با عنایت به بی طرفی فعال جمهوری اسلامی ایران در جنگ اوکراین را اعلام نموده است.
جمهوری اسلامی ایران از آغاز منازعه همواره ضمن مخالفت با ادامه جنگ، بر ضرورت توقف درگیری و حل و فصل اختلافات از راه مسالمت آمیز تاکید کرده و در این ارتباط دیدارها و تماسهای گوناگونی از جانب وزیر امور خارجه کشورمان با همتایان روسی و اوکراینی انجام گرفته است. جمهوری اسلامی ایران با اتخاذ یک موضع شفاف و خلل ناپذیر همواره بر رعایت اصل بنیادین حاکمیت، استقلال، تمامیت ارضی و یکپارچگی تمام کشورها همچون اوکراین بر مبنای اصول و اهداف منشور ملل متحد و حقوق بین الملل تاکید کرده است.
به نوشته وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا، پاتل در رابطه با مبحث مذاکرات احیای توافق هسته ای در وین و بی نتیجه ماندن این مذاکرات تا کنون، با کوشش برای مقصر جلوه دادن ایران اظهار داشت: همان گونه که شاهد بوده اید، ایران همچنان معیارهایی را دنبال می کند که فراتر از برجام[توافق هسته ای] بوده و برای آمریکا و شرکایش در تروئیکای اروپا[آلمان، فرانسه، انگلیس]غیرقابل قبول است. بنابراین، در نهایت به خود ایران بستگی دارد ولی ما همچنان دیپلماسی را مسیری برای محدودسازی برنامه هسته ای ایران می دانیم.
این در شرایطی است که رویکرد جمهوری اسلامی ایران همچنان پایبندی به مسیر مذاکرات است؛ به منظور دستیابی به توافقی پایدار و ماندگار که منافع ملت ایران را تأمین کند. مبحث مذاکرات چارچوب روشن و مشخصی دارد. جزئیات برای طرف ها روشن است. مواضع ایران بارها بیان شده است و آماده است که در همان مسیر کار را به پیش ببرد و به توافق جامعی برسد که تأمین کننده منافع همه طرف ها باشد.
ایران بر مبنای احترام و منافع متقابل آماده تعامل دو سویه با طرف هایی است که در راه مذاکره قرار دارند تا مذاکرات به نتیجه برسد اما در مقابل هر گونه تلاشهای طرف های غربی و آمریکا برای اعمال تحریم های جدید و فشار به ایران به منظور امتیازخواهی، باج خواهی و در مقابل هر اقدام محدود کننده ضد دولت و ملت ایران با جدیت و قاطعیت ایستادگی می کند و بموقع پاسخ های لازم را خواهد داد.

منبع: