به گزارش بهمن سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی اشاره کرد: در دولت قبل هیچ اقدامی در زمینه کاهش خام فروشی نفت انجام نمی شد و ما به خام فروشی وابسته ماندیم تا تحریم ها اثر کند و راهی جز بستن با غرب و آمریکا وجود نداشته باشد.
به گزارش بهمن به نقل از ایسنا، علی خضریان در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان بررسی گزارش کمیسیون انرژی در خصوص تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نفت، بعنوان نماینده متقاضیان بیان کرد: در ابتدا ضمن گرامی داشت فرا رسیدن نهم دی ماه و سالروز بصیرت مردم ایران باید به این نکته توجه داشت که آنچه که این کشور را در طول این چهل سال حفظ نموده است، سرمایه مردمی است که با چنگ و دندان و خون جوانان خود پای کشور و انقلابشان ایستادند و این امر بار مسئولیت تک تک ما را بیشتر می کند.
ایشان سپس اظهار نمود: اما در بحث این تحقیق و تفحص، در کمیسیون انرژی بررسی ها با حضور معاونین وقت وزارت نفت صورت گرفت. بحث اصلی اهمیت هیدروکربنی در پهنه منطقه ای و سیاست های غلط طی ۸ سال قبل است. در شرایطی قرار داریم که سیاستگذاری دقیق و صحیح وزارت نفت بعنوان نهاد پشتیبان اقتصادی، لازمه اداره کشور است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، اشاره کرد: واگذاری بلاوجه بسته های نفتی EPD و EPC و عدم رعایت اولویت توسعه میادین مشترک نفتی و گازی طبق تکالیف قانونی مجلس برای دولت باید انجام می شد که صورت نگرفت. این در حالیست که ما نیازمند این بودیم که استخراج از میادین مشترک با کشورهای اطراف در اولویت قرار گیرد اما سیاستگذاری های غلط در دوران اقای زنگنه در وزارت نفت مانع این اقدام شد.
ایشان سپس اشاره کرد: بحث سهمیه بندی سوخت یکی از دستاوردهای کشور در دولت نهم و دهم بود. مقدار مصرفی برای مردم تعیین شد که مانع برخی اتفاقات مانند قاچاق سوخت می شد اما در دولت قبل که رویای مذاکره با غرب را داشتند بدون توجه به سیاست های اقتصاد مقاومتی، کارت سوخت را از چرخه خارج کردند که نتیجه آن شد زمانی راهی به جز بازگرداندن همان سهمیه ها بدون توضیح به افکار عمومی نداشته باشیم که رییس جمهور نیز مسئولیت آنرا نپذیرفت.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اضافه کرد: بحث دیگر بکارگیری و استخدام های بی مبنا در وزارت وقت بود که بر این اساس اتفاقاتی افتاد که تغییر آن در دولت های بعد نیز ناممکن است، همین طور حذف غیرکارشناسانه چند هزار سمت در این وزارتخانه و نبود نیروهای کارشناس در زمینه گاز از دیگر اتفاقات نامطلوب در این وزارتخانه بود. در دولت قبل هیچ اقدامی در زمینه کاهش خام فروشی دیده نمی گردد و به خام فروشی نفت وابسته ماندیم تا تحریم ها اثر کند و راهی جز بستن با غرب و آمریکا وجود نداشته باشد. در دوره زنگنه شاهد ایجاد پتروشیمی ها و پترو پالایشگاه ها نبودیم و برای یک اقدام کوچک نیز سال ها معطلی صورت می گرفت.
خضریان در آخر بیان کرد: در زمان پایانی دولت قبل شاهد انعقاد قراردادهای نفتی سریع در وزارت نفت بودیم. معین نیست این قراردادها با چه کسانی و در چه شرایطی و با چه هدفی بسته شده که می خواهیم در این تحقیق و تفحص به آن پاسخ دهیم. همین طور فرسودگی تجهیزات نفتی و گازی علت توقف خیلی از پروژه های مربوط به مناطق نفت خیز جنوب و فلات قاره بوده است که باید علت آنرا پیدا کرد. ما در این تحقیق و تفحص به دنبال پاسخ به این سوالات هستیم.
منبع: bahman24.ir