مازنی: با اهمیت ترین مسأله انتخابات موانع مشاركت مردم است
به گزارش بهمن یک فعال سیاسی اظهار داشت: نگران دوچرخه سواری بانوان هستیم ولی به کلیات عهد ملت و قانون اساسی با حکومت توجه نمی نماییم.
به گزارش بهمن به نقل از ایسنا، احمد مازنی نماینده سابق مجلس در نوزدهمین کنگره حزب مردم سالاری اظهار نمود: حزبی نبودن به لحاظ فرهنگی و ارزشی در جامعه ما یک ضد ارزش تلقی می شود و وقتی افراد می گویند عضو هیچ حزب و گروهی نیستم امتیاز هم تلقی می شود. بدون تعریف درست و نقش مشخص برای احزاب، افراد محوریت می یابند، در این حالت، هر کس که صدای بلندتری داشته باشد و شعارهای عوام پسندتری بدهد جایگاه پیدا می کند؛ این در شرایطی است که تحزب با اهمیت ترین حلقه وصل زنجیر دموکراسی است.
این نماینده مردم تهران در دوره دهم مجلس اظهار داشت: در یک نظام سیاسی مردم سالار، حزب یک حلقه بسیار مهم برای وصل شدن زنجیره مردم به حاکمیت است و شاید با اهمیت ترین حلقه اتصال به مردم برای نظام سیاسی است ولی متاسفانه در اصلاح قانون انتخابات در ادوار مختلف یا نخواستند یا نتوانستند در اصلاح قانون انتخابات، حزبی شدن انتخابات را قانونی کنند. متاسفانه افراد نسبت به پیمانی که در قانون اساسی بین مردم و حاکمیت بسته شده پایبند نیستند برای اینکه قانون ما حزبی نیست و کسانی هستند که زنبیل خودرا جای دیگری گذاشته اند و قصد دارند امتیاز بگیرند که این یکی از دلیلهای مهم حزبی نشدن فعالیت سیاسی در ایران است.
این فعال سیاسی اضافه کرد: حدودا بیشتر قریب به اتفاق شخصیت های موثر و سیاسی ایران از شروع انقلاب تا امروز و قریب به اتفاق آنها معتقد به حزبی شدن اداره کشور هستند. جز عده کمی، بخش زیادی از جریان اصولگرا و همه جریان اصلاح طلب، حزبی شدن اداره کشور را مطلوب و ضروری می دانند. بیشتر احزاب و افراد موثر کشور معتقدند که سه الی چهار حزب بزرگ و اساسی در کشور شکل بگیرد و برای اداره کشور برنامه بدهند و پاسخگو باشند، اما نمی دانم چرا اراده لازم برای تحقق این مطالبه و موضوعی که همه به آن رسیده اند شکل نمی گیرد و چرا محقق نمی شود؟
وی تصریح کرد: بهتر است اعضای احزاب از اختلافات کودکانه خود دست بردارند چون این دعواها اولویت ما نیست و باید اهتمام نماییم برمبنای خواسته ها، همدلی ها را افزایش دهیم.
وی ضمن اشاره به تشکیل نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان، اظهار داشت: جبهه اصلاح طلبان ایران شکل گرفته است؛ حتما نقد جدی و اشکالاتی بر آن وارد است ولی باید همین را تقویت نماییم و ذیل این جبهه، فراکسیون های مختلفی از احزاب هم سوتر شکل بگیرد که با هم رقابت کنند و کاندیداهای حزبی خودرا به جامعه معرفی کنند. این فراکسیون های ذیل جبهه ای نیروهایشان را آموزش دهند و در این جهت حرکت کنند؛ در جبهه اصولگرایی هم همین طور عمل کنند.
وی اظهار داشت: پیشنهادم ایجاد جبهه های دائمی است نه انتخاباتی و فصلی. من فکر می کنم گام اول برای تحزب اساسی این است که ما به جبهه ها اهمیت دهیم و اینها مشکلات را طرح و در جهت برطرف نمودن آن حرکت کنند.
این نماینده سابق مجلس اظهار داشت: در مورد بازبینی قانون اساسی، آقای کواکبیان گفتند که ما طرفدار جمهوریت سوم و بازبینی قانون اساسی هستیم و به من گفتند که شما با بازبینی قانون اساسی مخالف هستید، باید عرض کنم خیر؛ من با اصل بازبینی در قانون اساسی مخالف نیستم اما در وضعیت کنونی معتقدم مسئله ما بیش از آنکه اصلاح قانون اساسی باشد اجرای درست قانون اساسی و تفسیر درست آن است؛ می گویم قانون اساسی سلیقه ای تفسیر می شود و رویکردها و نگاه ها و فرهنگ سیاسی مشکل دارد؛ ما در حوزه های تعلیم و تربیت مشکل داریم.
مازنی همین طور تصریح کرد: پس از مشروطه دیدیم که قاجاریه با مشروطه چه کردند. از درون مشروطه رضاخان درآمد و محمدرضاشاه تا وقتی که جوان بود و قدرت نداشت اهتمام می کرد که در قالب مشروطه سلطنت کند اما پس از مدتی اظهار داشت که شما نمی فهمید و فقط من می فهمم؛ حالا هم ما قانون اساسی را مثل کتاب مقدس روی طاقچه گذاشته ایم و هر کس برمبنای میل و اراده خود آنرا اجرا می کند.
وی ضمن اشاره به مطالبات عمومی در حقوق بانوان خاظر نشان کرد: مطالبات خودرا به دوچرخه سواری زنان تقلیل ندهیم. مگر برای وزیر شدن زنان در قانون اساسی مانعی داریم؟ در مجمع تشخیص مگر قرار بود زنان نباشند؟ پس مسئله ما تنها دوچرخه سواری و به ورزشگاه رفتن زنان نیست. زنان باید بتوانند در ریاست جمهوری کاندیدا شوند.
این نماینده مجلس دهم اظهار داشت: در مورد خبرگان رهبری در هیچ جای قانون اساسی نداریم که خبرگان رهبری باید مرد باشند و در جایی از قانون اساسی نداریم که اعضای خبرگان باید حتما حوزوی باشند. خبرگان باید منتخب ملت باشند. یعنی خبرگان منتخب ملت می توانند از رشته های مختلف باشند. افراد خبره در حوزه های نظامی، جامعه شناسی، کارشناس مسائل بین الملل، فقیه، زن، مرد و پیر و جوان باید بتوانند در مجلس خبرگان رهبری مردم را نمایندگی کنند.
وی ادامه داد: نگران دوچرخه سواری بانوان هستیم ولی به کلیات عهد ملت و قانون اساسی با حکومت توجه نمی نماییم. قانون اساسی و آن نیتی که در اندیشه های امام(ره) جاری بود و بابت آن هزینه داده ایم. چرا برای آن نگران نیستیم و چرا اصل بیست و هفتم قانون اساسی اجرا نمی شود؟ چرا مردم اجازه تجمعات و راهپیمایی ندارند و این محدودیت ها برای چیست؟ پس تمام دغدغه های دوستان ما در مورد دوچرخه سواری و امثال آن محترم است و باید مورد توجه قرار گیرد، اما نباید مطالبات مهم مردم را تقلیل دهیم.
مازنی اظهار داشت: کسانی که در مورد قانون اساسی نظر بازبینی دارند، باید مشخص کنند کدام بخش ها باید اصلاح شوند و کلی گویی کمکی نمی نماید. بنابراین ابتدا من بر روی اجرای صحیح همین قانون و پرهیز از تفسیر سلیقه ای آن قانون اساسی اصرار دارم و بازبینی در قانون اساسی باید بوسیله گفت وگوی ملی با تعیین موضوعات بازبینی و گزینه های بازبینی مورد اجماع قرار گیرد. یعنی یک اجماع ملی در مورد حوزه های بازبینی و اینکه چه چیزی بجای اصول قبلی گذاشته شود. اگر این اجماع صورت نگیرد حتی اگر مطابق اصل ۱۷۷ قانون اساسی شورای بازبینی هم تشکیل گردد با آن ترکیبی که در این اصل ۱۷۷ وجود دارد، قانون اساسی بعدی هم بهتر از قانون موجود نخواهد بود.
او در آخر اضافه کرد: با اهمیت ترین مسأله انتخابات موانع مشارکت مردم است. چرا مردم با صندوق رای قهر کرده اند؟ من فکر می کنم هم اکنون این مسأله جناحی نیست و همه اتفاق نظر دارند که در انتخابات ۱۴۰۰ می توانند تاثیر داشته باشند. مثلا در بحث ویروس کرونا اصولگرا و اصلاح طلب جان خودرا دوست دارد و سلامت ملت برایشان مهمست.
منبع: بهمن