العهد بررسی كرد؛ حزب الله با چه موشک هایی صهیونیست ها را زمین گیر کرد؟
بهمن: به گزارش بهمن، تجهیز حزب الله لبنان به موشک های ضد زره در مراحل مختلف زمانی، رژیم صهیونیستی را در بن بستی نظامی گرفتار کرده که تل آویو خروج از آنرا متصور نیست.
به گزارش بهمن به نقل از مهر، پایگاه خبری العهد لبنان در گزارشی به بررسی روند صعودی تجهیز حزب الله لبنان به موشک های ضد زره پرداخته و تاریخ این روند را طی دهه های اخیر بررسی نموده است.
این گزارش در قالب گفت و گوی رسانه ای با حاج حسین یکی از نیروهای متخصص حزب الله در حوزه موشک های ضد زره تاکید می کند که روند تجهیز حزب الله به این موشک ها را می توان به چند مرحله تقسیم کرد.
مرحله اول: بین سالهای ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۲
در این مرحله موشک های ضد زره حزب الله منحصر به پرتابه های بی ۷ و بی ۹ و توپ ۱۰۶ میلیمتری بود که طبعا نمی توانست در مقابل تجهیزات زرهی دشمن صهیونیستی اقدام قابل توجهی انجام دهد.
مرحله دوم: بین سالهای ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵
حزب الله لبنان در این مرحله کوشش کرد موشک های ضد زره خویش را گسترش دهد و به همین علت برخی از عناصر خویش را برای آموزش به جمهوری اسلامی ایران اعزام کرد که در آنجا نحوه کار با موشک های رهگیر مالیوتکا و تاو و فاغوت را آموزش دیدند.
در این دوره حزب الله تعداد محدودی موشک مالیوتکا در اختیار داشت، اما استفاده از این موشک ها در آن زمان شوکی برای رژیم صهیونیستی ایجاد کرد.
مرحله سوم: از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۰
در این دوره مقاومت لبنان موفق شد موشک های نسل دوم شامل فاغوت را در اختیار بگیرد. نخستین پرتاب این موشک مربوط به سال ۱۹۹۵ بود که ضد موقعیت صهیونیستی برعشیت انجام شد و حزب الله با انهدام یک تانک صهیونیستی، اسرائیل را شوکه کرد. حزب الله در این دوره از موشک های مالیوتکا هم استفاده نمود. موشک تاو هم در این مرحله در اختیار نیروهای مقاومت قرار گرفت که یک موشک نقطه زن از نسل دوم بود و دقت بسیار بالایی داشت.
مرحله چهارم: پس از سال ۲۰۰۰
کورنت یکی از موشک هایی بود که به دنبال عقب نشینی رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان مورد توجه حزب الله قرار گرفت. این موشک در سال ۲۰۰۲ در اختیار حزب الله قرار گرفت و بنا بگفته حاج حسین، شهید عماد مغنیه رهبر جهادی حزب الله لبنان نقش قابل توجهی در دسترسی حزب الله به موشک های کورنت و میتس و بی ۲۹ داشت. البته تصمیم فرماندهی حزب الله این بود که این موشک ها محرمانه باقی بمانند و تا سال ۲۰۰۶ این تصمیم حفظ شد و حتی تشکیلات نظامی حزب الله از وجود چنین موشک هایی اطلاع نداشت تا این که موشک کورنت غافلگیری های زیادی را در جنگ ۳۳ روزه رقم زد. موشک های تاندوم و کونکورس از دیگر موشک هایی بود که در این دوره در اختیار حزب الله قرار گرفت.
دستیابی به موشک الماس
در جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ در یکی از درگیری های بنت جبیل، نظامیان رژیم صهیونیستی سلاح های خویش را رها کرده و از دست عناصر مقاومت متواری شدند. موشک اسپایک اسرائیل یکی از تسلیحاتی بود که در این جنگ به غنیمت گرفته شد و نیروهای حزب الله آغاز به ارزیابی آن کردند. در ارزیابی ها مشخص شد که این سلاح از نوع سلاح های نسل سوم است.
این کارشناس مسائل نظامی می افزاید که تقویت دقت برخورد و انتقال از یک هدف به هدف دیگر پس از پرتاب شدن، دو خصوصیت مهم این موشک بود که مورد دوم در نسخه مهندسی شده افزوده شد و در موشک اسپایک وجود نداشت. خصوصیت دیگر این موشک این است که بصورت اتوماتیک و بدون هدف گیری به سمت بالا شلیک می شود و در ارتفاع زیاد هدف آن شناسایی شده و با زاویه ۴۵ درجه به سمت اهدافی که پس از پرتاب مشخص می گردد، شلیک می شود.
موشک های استفاده شده در عملیات طوفان الاقصی
بر اساس این گزارش، حزب الله لبنان در جریان عملیات طوفان الاقصی به عنوان یکی از جبهه های پشتیبان نوار غزه وارد عرصه درگیری ها شد و از تجربیات گرانبهای خود در حوزه توانمندی های موشکی برای هدف قرار دادن مواضع صهیونیستی بهره برد.
بنا به اعلام این کارشناس متخصص عضو حزب الله لبنان، مقاومت در طول این زمان از تمامی موشک هایی که پیش تر نام برده شده، بهره برده است. موشک الماس از هفته سوم طوفان الاقصی مورد استفاده قرار گرفت، اما دشمن صهیونیستی نتوانست آنرا شناسایی کند و تصور می کرد این حمله توسط پهپادهای انتحاری انجام شده است. عدم اطلاع اسرائیل تا ماه دوم عملیات طوفان الاقصی ادامه پیدا کرد تا این که مقاومت این مساله را فاش کرد.
کورنت های با برد ۸ کیلومتری و ۱۰ کیلومتری از دیگر موشک های استفاده شده در این عملیات است.
ویژگی های موشک الماس
این موشک جزو موشک های نسل سوم است که خصوصیت های خاص خویش را دارد. این موشک مجهز به سیستم استیر یا انتقال از یک هدف به هدف دیگر است. موشک الماس بردهای متفاوتی شامل ۴ و ۷ و ۱۲ کیلومتر دارد.
کلاهک هلای مختلف جنگی از خصوصیت های این موشک است که ضد زره و ضد استحکامات نظامی است. قفل شدن روی هدف از دیگر خصوصیت های این موشک است، علاوه بر این که امکان پیگیری مسیر موشک در هر لحظه ای تا زمان رسیدن به هدف وجود دارد.
دوربین این موشک قسمتی از سامانه رهگیری موشک است که در جلوی موشک کار گذاشته می شود. این موشک بصورت مستقیم تصاویر را به کادر شلیک کننده می رساند و در رهگیری اهداف در ارتفاع به شلیک این موشک کمک می نماید. این موشک خصوصیت قفل کردن روی هدف مورد نظر را دارد و در این صورت حتی اگر هدف متحرک بوده و قدرت مانور داشته باشد، باز هم موشک مذکور مستقیما به هدف برخورد خواهدنمود.
سامانه موشکی ثارالله
این افسر متخصص در عرصه ضد زره حزب الله لبنان، در این گفت و گو اصرار کرد که سامانه موشکی ثارالله یکی از ابتکارهای مقاومت در جنگ مغزها در مقابل رژیم صهیونیستی است. تهیه کنندگان این سامانه با بهره بردن از نقاط ضعف سیستم های راداری دشمن صهیونیستی، آنرا طراحی نموده اند. یکی از مهم ترین این نقاط ضعف، شلیک موشک های مختلف در آن واحد است. بدین سان سامانه مذکور دو موشک هم زمان شلیک می کند که رهگیری آن توسط سامانه های ضد موشکی رژیم صهیونیستی مشکل می شود.
توسعه کمی و کیفی موشک های کورنت
حزب الله لبنان در جنگ ۳۳ روز از ۵۲ موشک کورنت بهره برده است، این در حالیست که از زمان آغاز عملیات پشتیبانی طوفان الاقصی تا حالا بیش از ۳۷۰ موشک کورنت بهره برده است.
این کارشناس مسائل نظامی می افزاید که اسرائیل با وجود تمامی اقداماتی که برای کاستن از توانمندی های پرتابه های ما انجام داده، اما یگان ضد زره حزب الله همچنان حملات تاثیرگذاری را ضد رژیم صهیونیستی انجام داده و خسارت های فراوانی به نیروها و تجهیزات دشمن وارد کرده است.
منبع: bahman24.ir