به گزارش بهمن وزیر خارجه انگلیس امروز در سخنانی خطاب به نمایندگان پارلمان کشورش از احضار سفیر بلاروس در ارتباط با فرود اضطراری هواپیمای رایان ایر اطلاع داد.
به گزارش بهمن به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، دومینیک راب وزیر خارجه انگلیس امروز دوشنبه در سخنانی خطاب به نمایندگان پارلمان کشورش از احضار سفیر بلاروس اطلاع داد.
وزیر خارجه انگلیس با نقض منشور ملل متحد در ضرورت عدم مداخله در امور داخلی کشورهای مستقل در این ارتباط ادعا کرد: لندن هیچ نشانه ای دال بر تهدید به بمب گذاری در هواپیمای «رایان ایر» ندیده است. مینسک باید توضیح کاملی پیرامون آنچه به نظر می آید نقض فاحش مقررات بین المللی باشد، عرضه نماید.
اتحادیه اروپا هم ساعاتی پیش سفیر بلاروس را در ارتباط با فرود اضطراری هواپیمای «رایان ایر» در فرودگاه مینسک احضار کرد.
سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا با صدور اطلاعیه ای در اینباره اعلام نمود: بنا به درخواست «جوزف بورل» دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا «استفانو سانین» (Stefano Sannin) سفیر بلاروس در اتحادیه اروپا احضار شد تا اقدام مقامات بلاروسی که هواپیمای مذکور را به فرود اضطرای مجبور کردند محکوم شود.
اقدام دولت بلاروس در خصوص واداشتن یک فروند هواپیمای مسافربری خطوط هوایی «رایان ایر» (Ryanair) به فرود اضطراری در فرودگاه مینسک به ظن بمبگذاری و در نهایت بازداشت «رومن پروتوسویچ» که یکی از مخالفین دولت بلاروس است؛ واکنش شدید اتحادیه اروپا و آمریکا را به دنبال داشت.
این هواپیما که تحت نظارت سازمان هواپیمایی اروپا است؛ با ۱۲۰ سرنشین از یونان عازم لیتوانی بود که در میانه راه متوقف گردید.
اکنون اتحادیه اروپا می گوید که این اقدام ناقض قوانین سازمان هوانواردی غیرنظامی اروپا است و بی پاسخ نخواهد ماند.
«اورزلا فون درلاین» رئیس کمیسیون اروپا هم تهدید کرد که عاملان این اقدام را تحت تحریم قرار خواهد داد.
وزارت خارجه لیتوانی هم از طرح مبحث با دولت واشنگتن اطلاع داد حال آنکه «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا با صدور اطلاعیه ای، ضمن انتقاد از این اقدام، ادعا نمود که در هماهنگی با اتحادیه اروپا بخصوص یونان و لیتوانی، پاسخی شایسته به آن خواهد داد.
همزمان، «باب منندز» رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در اطلاعیه ای مشترک با همتایان خود از انگلیس، جمهوری چک، لتونی، لیتوانی، ایرلند، آلمان و لهستان، اقدام بلاروس را در خصوص استفاده از جنگنده نظامی برای واداشتن یک هواپیمای مسافربری به نشست اضطراری، غیرقانونی عنوان نمود و خواهان پیگیری فوری مبحث شد.
قانونگذاران آمریکایی و اروپایی همینطور خواهان تعلیق عضویت بلاروس در سازمان بین المللی هوانوردی غیرنظامی، تحریم حریم هوایی این کشور و بسته شدن حریم هوایی سایر کشورها به روی هواپیماهای بلاروسی شدند.
این اقدام از آن جهت برای آمریکا و متحدانش گران به اتمام رسید که هواپیمای رایان ایر در حال تردد میان دو کشور اروپایی عضو ناتو بوده است.
این در حالی است که از یک سال پیش به این سو، آمریکا و متحدانش با زیر سوال بردن مشروعیت انتخابات ریاست جمهوری بلاروس، اپوزیسیون غربگرای این کشور را به براندازی دولت مینسک ترغیب می کنند.
پیشتر، الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس گفته بود که آمری